• Details

   
  Op dit moment alleen privé-lessen:
  Kosten: € 70 per les of € 195 voor 3 lessen
  Datum: op afspraak
 • Chi Kung bij Studio Marychi

   

  Wat is Chi Kung?

  Chi Kung is een Chinese bewegingsvorm met zachte, soepele, vloeiende, langzame bewegingen die de energie in beweging brengt, waardoor balans ontstaat tussen lichaam en geest. Chi Kung of qi gong wordt ook wel meditatie in beweging genoemd. In tegenstelling tot Tai Chi is Chi Kung eenvoudiger en dus laagdrempeliger en brengt sneller een ontspannen effect. 

  Voor wie is Chi Kung geschikt?

  Chi Kung is voor iedereen: jong, oud, man, vrouw, zelfs voor mensen met een bewegingsbeperking en reumatische klachten. Veel oefeningen kunnen worden aangepast of zelfs zittend op een stoel uitgevoerd worden.

  Chi Kung kan spierversterkend werken, versoepelt de gewrichten, verdiept en vertraagt de ademhaling. Beoefening brengt vooral rust, ontspanning en stilte in je hoofd. Tevens zorgt Chi Kung voor energie en een goede balans, letterlijk en figuurlijk. Een mooie bewegingsvorm ter valpreventie.

  Wat is het verschil tussen Tai Chi en Chi Kung?  

  Bij Tai Chi ben je vooral bezig om een lange vorm je eigen te maken, waar de nodige tijd met het hoofd gewerkt wordt om de  afzonderlijke bewegingen en de volgorde ervan te onthouden. Bij Chi Kung ben je aan het oefenen met energie. De bewegingen bij de Chi Kung worden vaker herhaald, zijn laagdrempeliger qua uitvoering, zodat eerder een meditatieve ontspannen staat wordt bereikt. 

  Waarom Chi Kung bij Studio Marychi?

  De Chi Kung lessen worden verzorgd door Maryscha van de Leijgraaf, een gediplomeerd docente Tai Chi Tao Chi Kung volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Bij SungTao heeft Maryscha haar opleiding tot docent gevolgd. Zij is aangesloten bij tai chi tao westelijke groep. Met veel enthousiasme brengt zij de ontspannen werking over op de deelnemers in een prettige en ongedwongen fijne sfeer op mooie passende muziek. Geen ingewikkelde en lange vormen, maar eenvoudige bewegingen die voor iedereen toegankelijk zijn.

  Maryscha blijft zichzelf ontwikkelen door diverse bijscholingen en workshops te volgen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de lessen hoog en afwisselend.

 • Filmpje openings chi kung

  Om een klein beetje een idee te geven wat voor soort bewegingen je uitvoert tijdens een chi kung les, vind je hier een opname van de openings chi kung.

 • Afspraak

  Op dit moment zijn er geen wekelijkse groepslessen mogelijk. Wel privé-lessen of met 2 personen. Het voordeel van privé-sessies is dat diverse combinaties mogelijk zijn. Bijvoorbeeld in één sessie zowel chi kung als yoga oefeningen of meditatie en een kleine klankschalenmassage. We kijken samen wat jij nodig hebt.

  Je kunt heel veel lezen en onderzoeken, het beste is om zelf te komen ervaren en voelen of de lessen van Studio Marychi bij jou passen. Dus aarzel niet langer en neem contact op om één of meerdere lessen af te spreken. 

 • Meld je nu aan voor een of meerder privé-sessies

  Versturen