• Verschillende deelnemers aan lessen, workshops en klankschaalbehandelingen verzorgd door Studio Marychi delen hun ervaringen: 

 • Op woensdagavond is er een rustmomentje in de week waar ik normalerwijs niet aan toe kom. Zo wordt je gedwongen als het ware om even tot jezelf te komen en dat is heel prettig kan ik je zeggen. Achteraf voel ik me vaak heel rustig, veel rustiger dan voor de les. Wat me opvalt is dat de balans heel erg slecht is als ik teveel in m'n hoofd zit. Door het goed uitvoeren van de Chi Kung oefeningen werk je een beetje aan deze balans en het teveel in je hoofd zitten wat alleen maar goed kan zijn. Ik voel van alles tijdens zo'n les, ik kan dat wel uitleggen maar het lijkt me beter als je dat zelf komt ervaren. Groeten en wie weet tot ziens.'
  Mark (40 jr)

 • Na het volgen van een mindfull training ging ik op zoek naar een manier om te blijven ontspannen en in het hier en nu te blijven. Zo kwam ik bij Studio Marychi terecht. Inmiddels heb ik al verschillende soorten lessen bij haar gevolgd.
  Wat mij zo aantrekt is de open relaxte sfeer, de rustige stem van Maryscha, niks zweverigs maar ongedwongen bezig zijn met hoofd en lijf. Voelen naar je lichaam en daar mild naar kijken.
  Ik volgde de lessen tai chi. Heerlijk om te mediteren in een vloeiende beweging. Je lijf echt ontspannen alles los te laten en op die manier ‘stil in je hoofd’ te worden. Na dat uurtje voor mezelf ben ik weer opgeladen voor de komende week.
  Na een tijd ging ik de lessen chi yoga volgen. Ook hier bouw je de oefeningen langzaam op. Wordt er goed uitgelegd en wordt er niks geforceerd gedwongen te doen. Maryscha heeft een groot respect voor ieder persoon en laat iedereen in zijn waarde. Ook als bepaalde houdingen me echt niet lukken. Gelukkig wordt er ook gelachen en ademen we dan ook vriendelijk naar de ‘pijnlijke plekken’ om onze spieren soepel te maken voor de houdingen.
  Het leuke is dat je dus verschillende lessen bij haar kan volgen en daarom heb ik ook een aantal meditatielessen gevolgd. Hier leerde ik de meditatiehouding steeds beter vol te houden en kwam ik ook met een ‘leeg hoofd’ thuis.
  Zeker met een drukke baan en een gezin is het iedere week een cadeautje voor mezelf om naar de lessen te gaan. Wil ik goed zorgen voor andere dan moet ik eerst goed zorgen voor mezelf. Studio Marychi helpt mij daarbij! Karlijn (44 jr)

 • Sinds een jaar volg ik chi kung bij Maryscha. Hier kom ik volledig tot rust. Middels langzame, vloeiende en herhalende bewegingen, word je je steeds meer bewust van de energie die door je lichaam stroomt. Dit alles wordt ondersteund door heerlijke muziek, die Maryscha met veel zorg uitgezocht heeft. Ook lichamelijk word je sterker, je werkt aan je houding, met als gevolg dat je met steeds meer vertrouwen de wereld in kijkt.
  Angela (46 jr)

 • Druk, druk, druk’; een zin die je velen hoort zeggen als je vraagt ‘Hoe gaat het met je?’ Ook ik had het altijd druk, was altijd bezig met zowel ‘het kupke’ als met ‘het lijf’. Mijn lichaam gaf als eerste een duidelijk signaal om rustiger aan te gaan doen: een sportblessure maakte dat ik het hardlopen moest beëindigen. Terwijl ik mij aan het oriënteren was op tai chi, viel er een flyer van Maryscha in mijn brievenbus. Toeval? Al direct bij de eerste proefles kreeg ik het gevoel dat dit een vorm van bewegen is die op dit moment aansluit bij mijn behoeften. Een uur waarin ik gedachteloos kan zijn en door de vloeiende bewegingen soms de energie kan voelen stromen. Een fantastische gewaarwording. Ook al denk je niet veel te doen, ongemerkt worden spieren getraind en zeker zo belangrijk, kom je –weer- meer in contact met jezelf. Zweverig?? Niets is minder waar, we staan juist met beide benen op de grond en er is alle ruimte voor humor. Naast tai chi geeft Maryscha sinds kort ook chi yoga. Nieuwsgierig als ik ben heb ik hiervan een aantal proeflessen gevolgd en het nu gekoppeld aan de tai chi lessen. De combinatie van tai chi en chi yoga is perfect. De rust en energie die tai chi brengt zorgt vooral voor de mentale balans. Aangevuld met beheerst rekken en strekken vanuit hetgeen je lichaam kan, draagt bij aan met name lichamelijke kracht en energie. De wekelijkse lessen van Maryscha zijn voor mij een cadeautje, een soort van ‘baken’ in de volle weken om niet aan mijzelf voorbij te lopen.
  Karin

 • Je kunt pas geven als je iets kunt missen; heb ik geleerd als therapeut. Regelmatig ben ik me ervan bewust hoe hard ik de lessen van Maryscha nodig heb. Wat is yogales van Maryscha toch een ontzettend heerlijk kado voor je lichaam en geest! Ook volg ik graag de meditatieles bij Studio Marychi, omdat mijn ademhaling daarna weer top is. Ook ben ik graag in de natuur en ga als ik kan naar de workshops in de natuur op de Strabrechtse Heide, die Maryscha regelmatig organiseert.
  Erna (53 jr)

 • Tai Chi was voor mij een onbekend avontuur toen ik er aan begon. Dankzij Maryscha van de Leijgraaf is het voor mij een rustbrenger in een hectisch en druk bestaan geworden. Een innerlijke balans die me telkens weer even terug brengt naar mijn kern. Maryscha heeft humor en een prettige, losse manier van lesgeven die mij erg aanspreekt'
  Hans (57 jr)

 • De lessen Tai Chi/Chi Kung die Maryscha geeft geven mij een totale ontspanning. Mijn gevoel zegt dat ik dit veel eerder had moeten doen. Het is onvoorstelbaar wat het met je lichaam en geest doet. Geen zweverige lessen maar er worden wel veel concrete Chinese wijsheden toegepast waarvan je het resultaat meteen merkt. Ongelooflijk want zo'n les Tai Chi/Chi Kung met je lichaam doet. Je bent heerlijk ontspannen en uitgerust en gaat met een heel goed gevoel naar huis.'
  Inge (50 jr)

 • 'Toen de flyer van Maryscha in de bus viel, was ik meteen nieuwsgierig. Vanwege een druk bestaan was ik op zoek naar meer momenten van echte ontspanning in mijn leven en heb me direct aangemeld voor een proefles. Dit is heel goed bevallen en ik ga nu elke week. Het is een uur van totale ontspanning en even helemaal terugkomen naar de basis. Je hoofd is daarna helemaal leeg. Maryscha is een leuke, spontane vrouw en haar enthousiasme voor Chi Kung werkt aanstekelijk. Ik had nooit gedacht dat ik staand kon slapen, maar tijdens haar lessen zou het lukken.’
  Claudia (40 jr)

 • Sinds augustus volg ik tai chi chi kung bij Maryscha. Een uurtje volledige ontspanning in de week. Wat mij zo aanspreekt is de afwisseling van de les, geen les is hetzelfde. De muziek past goed bij de oefeningen die we doen. Maryscha geeft tai chi op een leuke en spontane manier met aandacht voor de innerlijke rust en balans voor lichaam en geest. Ik voel de energie letterlijk door mijn lichaam stromen na afloop, heerlijk!
  Susanne (39 jr)

 • Al een tijdje was ik op zoek naar een vorm van bewegen die bij mij past. Via een actieve, hartelijke overbuurvrouw, hoorde ik van de mogelijkheid om een proefles tai-chi te volgen. Omdat ik jaren terug al eens heel oppervlakkig kennis had gemaakt met deze methode, was ik meteen enthousiast. Nu ben ik drie maanden verder en ik merk dat ik prettiger in mijn vel zit. Nooit krijg ik echte spierpijn, maar veel spiertjes worden toch voelbaar geactiveerd. Voor mij is het een heel prettige relaxte vorm van bewegen en dat zocht ik.
  Marie-José (63 jr)

 • Een moment voor jezelf, neem jij dat wel? Ik niet zo makkelijk. Tot ik Tai Chi ontdekte, dat ene uurtje in de week brengt me rust in de drukte. Een keerpunt, terug naar mezelf, energie om de dag actief verder te gaan. Mijn chronische pijn en vermoeidheid verdwijnen op de achtergrond. Een prettige stem om naar te luisteren, een ontspannen sfeer en zoveel positiviteit geven een gevoel van rust, balans en tegelijkertijd kracht en energie.
  Jessica (42 jr)

 • Ik vind Maryscha een fijne docente en persoon. Ze is altijd heel open en respectvol naar anderen en ze is ook altijd vrolijk en vriendelijk. Daardoor is de sfeer tijdens de les zonder uitzondering prettig en ontspannen. Maryscha geeft je ook alle ruimte om te doen wat je kunt, en te laten wat je niet kunt. Door een chronische blessure kan ik niet alle yoga-oefeningen doen zoals ze horen, maar dat is geen enkel probleem. Ik bepaal zelf wat ik wel of niet kan, en die ruimte krijg ik ook. Dat waardeer ik echt enorm van Maryscha!
  Maryscha's yogalessen zijn elke week weer een cadeautje: na de les is mijn hoofd leeg en ben ik heerlijk relaxed. Daar heb ik vaak de hele dag en soms nog langer plezier van! Ik vind de vloeiende bewegingen van de dru yoga erg mooi en ik vind het ook leuk dat Maryscha muziek gebruikt tijdens de les. Sinds ik aan yoga doe, voel ik het beter als ik bepaalde spanningen in mijn lijf heb. Dan doe ik een oefening van Maryscha om die weg te halen, in plaats van de hele dag gestresst of gespannen rond te blijven lopen. Nicolette (48 jr)

 • Ik volg al een aantal jaren yoga les bij Maryscha. Het is een heerlijk rustpunt in de drukte en hectiek van de week. Maryscha heeft een fijne stem en heeft een heerlijke opbouw in haar les. Eerst meditatie, vandaar opwarmen van de spieren en daarna elke keer verrassende en nieuwe reeksen met oefeningen. En afsluiten met een fijne ontspanningsoefening. Vooral haar afwisseling en veelzijdigheid spreken mij erg aan. En dat ook nog altijd in combinatie met toepasselijke muziek, openen van chakra's en mooie helpende zinnen. Elke week een mooi cadeautje voor jezelf.
  Esther (37 jr)

 • De Chi yoga lessen van Maryscha zijn een weldaad voor mijn lichaam en geest.
  Ik was al langer op zoek naar de juiste yoga vorm voor mij, en heb ervaren dat Chi yoga voor mij heel goed voelt. De vloeiende bewegingen in combinatie met de fijne muziek en zachte stem van Maryscha brengt mijn lijf in een diepe ontspanning. Myrna (49 jr)