• Ik ben Maryscha van de Leijgraaf. Na jaren in de fiscaliteit gewerkt te hebben en dus veel in en met mijn hoofd moest doen, kreeg ik steeds meer de behoefte om te voelen en vanuit mijn hart te handelen. Door mijn eigen zoektocht naar ontspanning en pogingen om rust en stilte in mijn hoofd te krijgen, ben ik in aanraking gekomen met tai chi/chi kung. Voor het eerst kon ik zonder het te (hoeven) verklaren ontspanning en rust ervaren door chi kung bewegingen. Fantastisch! 

    Zo enthousiast als ik was, ben ik na een aantal jaren in 2010 een opleiding chi kung/tai chi tao bij Sung Tao gaan volgen, omdat ik thuis meer oefenmateriaal wilde hebben en ik meer wilde weten over de Traditionele Chinese Geneeswijze. In 2011 mocht ik officieel les gaan geven en nam ik de grote stap en begon voor mezelf onder de naam “Studio Marychi”. Ik vind het zo ontzettend leuk om anderen de ontspannende werking van chi kung te laten ervaren. Hier wilde ik meer van!

    Naast de behoefte aan rust in mijn hoofd creëren, bleef mijn lijf ook roepen om aandacht. Hatha yoga was mijn eerste kennismaking met yoga. Een mooie manier van bewegen, maar ik kreeg mijn hoofd niet stil met deze vorm van yoga. Toen ik kennismaakte met Dru yoga, was ik verkocht: rust in mijn hoofd en een krachtig en soepel lijf. Wat heerlijk om mijn lesaanbod uit te kunnen breiden met deze fantastische yogavorm!

    Om op een totaal ander manier ontspanning te kunnen brengen dan via bewegen, ben ik de opleiding tot klankschalenbehandelaar gaan volgen. Mensen hoeven even helemaal niks, mogen heerlijk alle spanning weg laten vloeien door de vibratie en het geluid van de schalen. Een nog uitgebreider aanbod om nog meer mensen te kunnen (helpen) ontspannen.

    Door de jaren heen bleef ik mezelf verder ontwikkelen en merkte steeds meer de behoefte om te (kunnen) verstillen, dichter bij mezelf te komen en mezelf nog beter te leren kennen. Meditatie is hierbij een belangrijk onderdeel geweest. Sinds kort begeleid ik ook anderen via wekelijkse lessen om te leren mediteren. De 2-jarige dru meditatie docenten opleiding heb ik inmiddels ook met een diploma mogen afsluiten. Kort gezegd: ik neem mensen mee in mijn eigen zoektochten. Inmiddels is Studio Marychi uitgegroeid tot DE plek voor ontspanning!