• Details

  Dag en tijd: in overleg

  Alle dagen van de week mogelijk

  Kosten: afhankelijk van wensen

 • Fit In Ontspanning verzorgd door Studio Marychi

   

  Wat is Fit In Ontspanning?

  Fit In Ontspanning is een combinatie van chi kung en yoga op een stoel. Een soort van senioren gym; gym voor ouderen of voor mensen met een bewegingsbeperking of bepaalde fysieke klachten. Het gaat om aangepaste lessen om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen en te houden en ook ontspanning te bieden. De inhoud van de lessen kan op maat worden gemaakt afhankelijk van de doelgroep. Deze lessen worden op locatie gegeven. De zorginstelling kan deze wekelijkse lessen, maar ook als losse workshop afnemen.

  Voor wie is Fit In Ontspanning geschikt?

  Fit In Ontspanning is voor iedereen die geen uur lang staande oefeningen kan doen, maar wel heel graag in beweging wil blijven. Voor mensen met een bewegingsbeperking of andere ouderdomsklachten die kracht, maar ook souplesse willen krijgen of behouden om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Ook voor mensen met een geestelijke beperking zijn deze lessen zeer geschikt. Chi kung en chi yoga zijn uitermate geschikt voor deze doelgroepen, omdat de bewegingen langzaam worden uitgevoerd en vaak worden herhaald.

  Waarom Fit In Ontspanning bij Studio Marychi?

  Allereerst worden de lessen verzorgd door Maryscha van de Leijgraaf, een gediplomeerd Dru Yoga docente en een gediplomeerd Tai Chi Tao docente. Vervolgens heeft zij veel ervaring. Bij diverse zorginstellingen als de Zorgboog, Savant en Lunetzorg heeft zij reeds verschillende aangepaste lessen verzorgd. Zij heeft gewerkt met een groep dementerenden, maar ook met oudere mensen die nog wel op zichzelf wonen, maar geen uur lang kunnen staan. Geen belemmering om mee te doen omdat je bijvoorbeeld een rollator gebruikt, in een rolstoel zit of last hebt van reumatische klachten.
  Tenslotte heeft Maryscha niet alleen ervaring met mensen met een bewegingsbeperking, maar ook met mensen met een verstandelijke beperking. Heel mooi om te zien dat ook deze bijzondere groep mensen de ontspannen werking van chi kung en yoga ervaren. 

  Klankenconcert

  Ook het bijwonen van klankenconcerten die door Maryscha worden verzorgd wordt door deze doelgroepen zeer gewaardeerd. Ontspannen worden door te luisteren naar mooie helende klanken van bijvoorbeeld klankschalen, klankbuizen, rainstick en oceandrum.

  Heeft u als zorginstelling interesse, neem dan contact met Maryscha van de Leijgraaf op om te informeren naar de mogelijkheden binnen uw organisatie. 

 • Stel hier je vraag

  Versturen