• Wat is Chi Kung?

  Chi Kung is een Chinese bewegingsvorm met zachte, soepele, vloeiende, langzame bewegingen die de energie in beweging brengt, waardoor balans ontstaat tussen lichaam en geest. Chi Kung of qi gong wordt ook wel meditatie in beweging genoemd. In tegenstelling tot Tai Chi is Chi Kung eenvoudiger en dus laagdrempeliger en brengt sneller een ontspannen effect. 

  Voor wie is Chi Kung geschikt?

  Chi Kung is voor iedereen: jong, oud, man, vrouw, zelfs voor mensen met een bewegingsbeperking en reumatische klachten. Veel oefeningen kunnen worden aangepast of zelfs zittend op een stoel uitgevoerd worden.

  Chi Kung kan spierversterkend werken, versoepelt de gewrichten, verdiept en vertraagt de ademhaling. Beoefening brengt vooral rust, ontspanning en stilte in je hoofd. Tevens zorgt Chi Kung voor energie en een goede balans, letterlijk en figuurlijk. 

  Waarom Chi Kung bij Studio Marychi?

  De Chi Kung lessen worden verzorgd door Maryscha van de Leijgraaf, een gediplomeerd docente Tai Chi Tao Chi Kung volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Zij is aangesloten bij tai chi tao westelijke groep (link). Met veel enthousiasme brengt zij de ontspannen werking over op de deelnemers in een prettige en ongedwongen fijne sfeer op mooie passende muziek. Geen ingewikkelde en lange vormen, maar eenvoudige bewegingen die voor iedereen toegankelijk zijn.

  Maryscha blijft zichzelf ontwikkelen door diverse bijscholingen en workshops te volgen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de lessen hoog en afwisselend.